Proč se pečivo v plynové troubě vysušuje a jak to napravit – přečtěte si článek.
foto depositphotos.com
Mnoho lidí se při pečení setkalo s tím, že se pečivo nepropeklo, nebo dokonce vůbec nepřipálilo. Ne vždy to svědčí o tom, že jste nedodrželi recept nebo že jste špatně nastavili teplotu.
V tomto článku vám My prozradí, proč se koláč v troubě připaluje a proč do něj dávat sůl.
Proč se vrchní část v troubě nepřipaluje
Existuje mnoho technických důvodů, proč se trouba může „připálit“ a nefungovat správně. V těchto případech je nutné zavolat technika, který vám pomůže problém vyřešit.
Často je však příčina mnohem jednodušší – teplo v plynové varné desce vychází zespodu a není rovnoměrně rozloženo po celé troubě. To může způsobit, že se spodní část pečiva spálí, ale uvnitř i nahoře zůstane syrové. Existuje několik jednoduchých způsobů, jak to lze napravit.
Proč dávat sůl na dno trouby
Na dno trouby můžete dát plech s hrubou solí. Pomůže to k rovnoměrnému propečení pokrmu, protože sůl při chladnutí vydává teplo. Některé hospodyňky dávají sůl přímo na dno pečicí formy.
Je důležité, aby sůl v troubě nijak neovlivnila chuť pokrmu. Časem sice může zežloutnout, ale to jí nebrání v tom, aby plnila svou funkci.
Proč potřebujete cihlu v plynové varné desce?
Červená cihla plní téměř stejnou funkci jako kuchyňská sůl. Absorbuje přebytečné teplo a zajišťuje rovnoměrné rozložení tepla v celé troubě.
V obchodech můžete zakoupit také speciální pečicí kameny. Usnadní vám pečení a dají zapomenout na zkažené pečivo.