Proč dávat sůl do trouby: tipy pro chutné pečivo

Proč se pečivo v plynové troubě vysušuje a jak to napravit – přečtěte si článek.

foto depositphotos.com

Mnoho lidí se při pečení setkalo s tím, že se pečivo nepropeklo, nebo dokonce vůbec nepřipálilo. Ne vždy to svědčí o tom, že jste nedodrželi recept nebo že jste špatně nastavili teplotu.

V tomto článku vám My prozradí, proč se koláč v troubě připaluje a proč do něj dávat sůl.

Proč se vrchní část v troubě nepřipaluje

Existuje mnoho technických důvodů, proč se trouba může „připálit“ a nefungovat správně. V těchto případech je nutné zavolat technika, který vám pomůže problém vyřešit.

Často je však příčina mnohem jednodušší – teplo v plynové varné desce vychází zespodu a není rovnoměrně rozloženo po celé troubě. To může způsobit, že se spodní část pečiva spálí, ale uvnitř i nahoře zůstane syrové. Existuje několik jednoduchých způsobů, jak to lze napravit.

Proč dávat sůl na dno trouby

Na dno trouby můžete dát plech s hrubou solí. Pomůže to k rovnoměrnému propečení pokrmu, protože sůl při chladnutí vydává teplo. Některé hospodyňky dávají sůl přímo na dno pečicí formy.

Je důležité, aby sůl v troubě nijak neovlivnila chuť pokrmu. Časem sice může zežloutnout, ale to jí nebrání v tom, aby plnila svou funkci.

Proč potřebujete cihlu v plynové varné desce?

Červená cihla plní téměř stejnou funkci jako kuchyňská sůl. Absorbuje přebytečné teplo a zajišťuje rovnoměrné rozložení tepla v celé troubě.

V obchodech můžete zakoupit také speciální pečicí kameny. Usnadní vám pečení a dají zapomenout na zkažené pečivo.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Pedikúra Kolín

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: